Het team van
Centrum Le Bon Départ

Mijn naam is Nic van Dijk (1964). Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het werken met kinderen en gezinnen zowel binnen de jeugdhulpverlening en bij de GGZ als psychiatrisch verpleegkundige, thuisbehandelaar en psychomotorisch kindertherapeut.
In het werken als psychomotorisch therapeut bij Centrum Le Bon Départ breng ik deze professies bij elkaar. Mijn visie is dat het kind onlosmakelijk is verbonden met zijn gezinssysteem (systeemtheorie). Het gezin kan in meer of mindere mate deel uitmaken van de therapie.
Sterke en nieuwe zintuiglijke informatie (sensorische prikkels) is de informatie is die de natuur ons geeft, waardoor de buitenomgeving ook een belangrijke therapeutische omgeving kan zijn om tot nieuwe ervaringen te komen.

Mijn naam is Nicole Smit (1976). Na het afronden van de opleidingen Sociaal Pedagogisch werk en Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik 12,5 jaar bevlogen gewerkt met kinderen van 4 tot 12 jaar met uiteenlopende problematieken en hun ouders binnen een residentiele setting. Hierna kreeg mijn eigen gezin meer vorm en heb ik 4 jaar in de dagbehandeling gewerkt binnen dezelfde jeugdzorgaanbieder in Brabant. Hier ontdekte ik dat ik meer verdieping zocht in mijn werk en ben ik middels de erkende driejarige post-HBO opleiding tot psychomotorisch kindertherapeut van stichting Le Bon Départ, sinds 2013 werkzaam als zo danig. Ik verwonder mij nog dagelijks over de krachten en mogelijkheden die kinderen bezitten en neem die, en hun systeem, als uitgangspunt in het leerproces. Sinds 2017 versterk ik met veel plezier het team van Centrum Le Bon Départ te Breda.

Ik ben Anke de Groot en woon in Roosendaal. Voordat ik begon als psychomotorisch kindertherapeut, heb ik gewerkt in het basisonderwijs. Ik geniet er van om met kinderen om te gaan en hun ontwikkeling te stimuleren, maar vind het ook belangrijk om het kind een duwtje in de juiste richting te kunnen geven wanneer het vastloopt in zijn ontwikkeling en meer begeleiding nodig heeft. Met deze instelling ben ik aan de opleiding psychomotorische kindertherapie begonnen en in 2007 gestart als psychomotorisch kindertherapeut in Breda. Ik vind het fijn om mijn ideeën met anderen te delen en ben blij dat ik bij Centrum Le Bon Départ met mijn collega’s kan samenwerken. Mijn hart ligt bij het stimuleren van de ontwikkeling van het kind. Ik observeer, kijk hoe ver het kind in zijn/haar ontwikkeling is, waar het vastloopt en hoe ik hem/haar zo kan stimuleren dat hij/zij zich optimaal kan ontwikkelen.

Mijn naam is Bianca Havermans-Jansen (1981). Tijdens mijn SPH-stage in een residentiële setting van een grote jeugdzorgorganisatie kwam ik in aanraking met psychomotorische kindertherapie en zag de positieve effecten van deze therapievorm op de ontwikkeling van de kinderen. Toen ik daar na mijn stage en afstuderen mocht blijven werken, ben ik meteen de opleiding tot psychomotorisch kindertherapeut gaan volgen en mocht ervaring op gaan doen als therapeut in de residentiële setting en op de dagbehandelingsgroepen. Een enorm leerzame periode, wat ik vanaf 2008-2018 heb gecombineerd met het werken als zelfstandige bij Centrum Le Bon Départ. Nu werk ik volledig bij Centrum Le Bon Départ, waar ik naast het betrekken van het gezinssysteem ook aandacht geef aan scholing, preventie en groepstherapie. Daarnaast vervul ik een coördinerende rol binnen ons team.

 
 

Nic van Dijk

Nicole Smit

Anke de Groot


Bianca Havermans-Jansen

Realisatie: a+ internet